Je dobře, že se naše tuzemská kuchyně již konečně umoudřila a vpustila do svého nitra i jiné sýry než starý známý eidam. Naštěstí u nás již zdomácněla i řada jiných sýrů, které již neodmyslitelně patří na stoly českých strávníků. Mezi jeden z těchto sýrů, bez nichž si již život neumíme představit, je i mozzarella. Avšak víte, na kolik způsobů je možno tento jedinečný sýr připravit? Možností úprav je více než je stránek v magazínu leták Albert , musíme si tedy vybrat jen některé z nich.

Voňavá rajčata

Budeme dnes hovořit o vynikajících a také oku lahodícím špízům, jejichž složení je velmi jednoduché, avšak milovníky masa asi nepotěší. Na špíz budete střídavě napichovat marinovanou mozzarellu, rajče a plátek bazalky. Čekáte-li hosty, jistě je tímto občerstvením překvapíte více než klasikou v podobě česnekové pomazánky. To, že Vám rádcem byl leták Albert, si můžete nechat pro sebe a dílo vydávat kompletně za své, od nápadu až po realizaci.

Mozzarella na špízu
3 (60%)1